Mijn naam is Jos van de Venne ik ben geboren in Haler (1969). Ik heb een universitaire, technische achtergrond. Binnen de techniek heb ik altijd een sterke fascinatie gehad voor industriŽle vormgeving. Uit deze fascinatie komt de belangstelling voor de schilderkunst voort.

Aanvankelijk bestond deze fascinatie uit tekeningen en schilderijen met industrieel design als thema. Na verloop van tijd heeft de liefde voor de schilderkunst het ontwerp/design volledig verdrongen. De werken zijn nu sterk gericht op abstractie en figuratie. Het zoeken naar vormen en structuren speelt een belangrijke rol in mijn werken. 

Ik nodig u uit om een kijkje te nemen in mijn galerie. Klik hierboven op de knop portfolio.

 

 3D Kunst met een knipoog. 3D objecten uitgevoerd in Papier Maché.

1  Figuratief in mijn figuratieve kunstwerken wordt gezocht naar de juiste combinatie tussen abstractie en figuratie. Vaak wordt getracht om de figuratie uit de abstracte achtergrond te laten ontstaan. In combinatie met de voortdurende zoektocht naar nieuwe structuren geeft dit vaak verrassende effecten.

Abstract Art In de werken worden overheersende scherpe lijnen gecombineerd met een achtergrond waarbij veelvuldig gezocht is naar nieuwe structuren.

Oudere werken 1999-2006.


Copyright (c) Jos van de Venne  (c) Boxedart