De Uffelse Molen sluit seizoen met kunst en cultuur

      

       In de laatste week van het seizoen 2011 staat kunst en cultuur centraal in het regionaal ontmoetingscentrum De Uffelse Molen in Haler. Onder andere met een expositie van het kunstcollectief 2b2joli.

 

       In het cultureel weekend van de gemeente Leudal start op zondag 4 september in de tiendschuur van de Ufffelse molen een expositie van het kunstcollectief 2b2 joli. Deelnemers aan de kunstfietsroute komen er langs. De expositie is tot en met het nationale momentenweekend (10 en 11 september) dagelijks te bezichtigen tussen 11.00 en 18.00 uur. Gedurende deze dagen vormt dit uniek stukje Limburgs historisch erfgoed het decor voor schilderkunst van limburgse bodem. 

       De bezoekers kunnen niet alleen met eigen ogen de voortgang van de restauratie van dit historische watermolencomplex aanschouwen maar ook genieten van een expositie met schilderijen van John Laumen (Sittard), Ben Concelaar (Maaseik) en Jos van de Venne (van geboorte afkomstig uit Haler).

       Deze kunstenaars zijn verenigd in het kunst collectief 2b2joli. Dit Sittardse kunstcollectief dat jaarlijks actief is tijdens de interlimburgse kunstfietsdagen bestaat uit 5 leden die zich voornamelijk bezig houden met schilderkunst en beeldhouwkunst. In de Uffelse molen zullen de kunstenaars voornamelijk abstract en figuratieve schilderijen aan het publiek tonen. Een groot gedeelte van de tentoongestelde werken is beschikbaar voor de verkoop, waarbij een gedeelte van de opbrengst van de werken ten goede zal komen voor de restauratie van het historische watermolen complex. Voor meer informatie over het watermolencomplex http://www.johnklerkx.nl/uffelsemolen/

 
 
     
 
     

 
   
 

     

 

   
   


 

 

opyright (c) Jos van de Venne  (c) Boxedart